Amsterdam Centraal

Brood kan niet dood

Amsterdam Centraal | 7 juli 2011  
De jonge Herman Brood
Afgelopen maandag was ik op de opening van de expositie behorende bij de TV-serie Lola zoekt Brood.
Er schijnen wat valse werken te hangen maar ik zag het verschil niet.
Gezellig was het in ieder geval wel.

Naast schilderijen kon men zich ook vergapen aan een paar mooie auto’s (kon het niet laten om er even in te gaan zitten), en het gezelschap was kleurrijk.
Rockers, mooie meiden, minder mooie doch interessante heren, en natuurlijk mensen van de TV.
En de Wild Romance. Of zoals ze sinds het verscheiden van Herman Brood heten : The Romance.
Vooruit, het is niet helemaal dezelfde band, maar ze speelden wel nummers van Brood.
Helaas speelden ze niet mijn favoriete lied, Saturday Night.
Maar de wijn was gratis en goed dus dan zeur ik verder nie.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Op bezoek in geheime tuin

Amsterdam Centraal | 6 juli 2011  
Secret Garden
‘Christelijke Arabieren, homoseksuele moslims en ongelovige joden: ze zijn allemaal welkom bij ons,’ zegt Emir Belatoui. Hij is de man achter Stichting Secret Garden, ooit opgericht voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met een moslimachtergrond.
Belatoui: ‘Iedereen moet de ruimte hebben zichzelf te zijn.’

Wat hem betreft zeggen mensen dat er tussen Koran en homo’s geen zaken kunnen worden gedaan. Als ze er maar niet de conclusie aan verbinden dat men homo’s mag mishandelen.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Op bezoek in geheime tuin

Amsterdam Centraal | 5 juli 2011  
‘Christelijke Arabieren, homoseksuele moslims en ongelovige joden: ze zijn allemaal welkom bij ons,’ zegt Emir Belatoui. Hij is de man achter Stichting Secret Garden, ooit opgericht voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met een moslimachtergrond. Belatoui: ‘Iedereen moet de ruimte hebben zichzelf te zijn.’ Wat hem betreft zeggen mensen dat er tussen Koran en homo’s geen zaken kunnen worden gedaan. Als ze er maar niet de conclusie aan verbinden dat men homo’s mag mishandelen.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Borstvoeding beter dan Nestlé

Amsterdam Centraal | 5 juli 2011  
Logo Borstvoeding.com
Onze voormalig correspondent Stefan Kleintjes schreef vorige week een ingezonden stuk in het Parool over de twijfelachtige motieven van voedingsgigant Nestlé bij de bestrijding van overwicht bij Amsterdamse kinderen.
Niet iedereen leest het Parool, dus we plaatsen zijn interessante artikel hier graag nogmaals.


Zoals iedereen weet 'beschermt borstvoeding tegen overgewicht'. Een betere beschrijving van de wetenschappelijke feiten is echter: 'niet-voeden met moedermelk, dus voeden met kunstvoeding, vergroot het risico op overgewicht op korte en langere termijn'. Borstvoeding is immers de normvoeding: normale voeding waarbij de zuigeling normaal voedgedrag ontwikkelt, wat positief bijdraagt aan de ontwikkeling van een normaal gewich.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Een dagje exclusiviteit

Amsterdam Centraal | 4 juli 2011  
Foto: Guy Vandendriessche
Oost - Soms krijg je dingen te horen die even moeten rijpen voordat je er wat van vindt. Ik neem u even een maandje mee terug, naar 3 juni 2011: 'Dreamnight at Artis'. Elke eerste vrijdag in juni, van ieder jaar, worden honderden ernstig zieke kinderen uit hun ziekenhuizen en verpleeginstellingen opgehaald en vervolgens per ambulance, politie- of brandweerauto met zwaailicht en sirene vervoerd naar Artis, waar ze dan een hele avond lang mogen doen wat ze rest van het jaar niet kunnen: niet ziek zijn. Ieder jaar vormen al die voertuigen een lang lint door de stad om vervolgens met veel kabaal en flitsend blauw voor de dierentuin hun lading te lossen. Even leek het erop dat dit bijzondere kinderfeest dit jaar niet door zou gaan. Althans niet in Amsterdam. Buurtbewoners van met name de Plantagebuurt hadden namelijk ernstige bezwaren geuit tegen deze ontoelaatbare vorm van geluidshinder.
.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Heden in dit theater: De Maagverkleining

Amsterdam Centraal | 29 juni 2011  
Maagverkleining
Slotervaart / Centrum - Het Slotervaart Ziekenhuis is een commercieel ziekenhuis, dus moeten ze daar af en toe iets doen om de aandacht te trekken.
Zo werden ze eerder bekend met een omstreden polikliniek voor de behandeling van de Mexicaanse griep.
Die polikliniek was zelfs al uit de grond gestampt voordat onze nationale viroloog Ab Osterhaus überhaupt de kans had gehad zich op het onderwerp in te lezen.

Maar dit is allemaal alweer veel te lang geleden. Dus gaan ze donderdagmorgen live een maagverkleiningsoperatie laten zien. In Tuschinski.
Dat schijnt hun jaarlijkse personeelsfeestje te zijn, want vorig jaar was er ook al zo'n festij.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Onverdoofd genieten van Tsjaikovski

Amsterdam Centraal | 24 juni 2011  
Oost - Honderden mensen waren 23 juni getuige van de jaarlijkse Opera in het Oosterpark in het kader van het Holland Festival. Tsjaikovski stond op het programma: Jevgeni Onjegin. Een gedateerd, negentiende-eeuws verhaal over de lotgevallen van twee winkeldochters (zussen van Russische plattelandsadel), een jaloerse dichter en een verwend kereltje dat maar niet kan beslissen wie van de twee zussen hij het meest zal begeren. Maar, voor wie van opera houdt - en dat doet het trouwe publiek in het Oosterpark, ik misschien nog wel het meest - PRACHTIGE muziek.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...

Situatie Hallenterrein is bestuurlijke wanprestatie

Amsterdam Centraal | 21 juni 2011  
Foto: Arnoud de Jong
West - Ik zwerf nog wel eens door Oud-West en dan kom ik regelmatig langs het Hallen-terrein. Ook gisteren weer.

Dit gebied is inmiddels ten prooi gevallen aan totale verpaupering. Een situatie die je verwacht aan te treffen in Nairobi of zoiets, maar niet in een moderne stad met pretenties. En deze situatie bestaat nu al jaren, we schreven er al twee keer eerder over (hier en hier).

In de afgelopen periode heb ik op enige afstand de nodige plannen voorbij zien komen: het uitgaanscentrum van Harry de Winter, een nieuw stadsdeelkantoor, woningen, woontorens en een hoop ruzie met de buurtbewoners die al die plannen terecht dikwijls een maatje te groot vonden voor hun wij.. Amsterdam Centraal
bekijk het gehele bericht...